Påskutställning

 

Påskutställning

Under påskdagarna, den 30 mars – 2 april kl. 10.00-16.00, har vi utställning på slottet.

 

Mats Jonasson bjuder på naturalistiska gravyrer, men även på kraftfulla fantasiväsen i kombinationen järn & kristall. Helt olika i stil men signerat samma konstnär.

Hos oss hittar du också Lone Franks målningar i olja och akryl och Stefan Hedströms skulpturer.

Restaurangen är öppen.

Välkommen!

Mats Jonasson

Född, 20 mars 1945, Målerås/Sweden.

”Jag är född och uppvuxen vid ett glasbruk med den dunkla skogen som granne. Där lärde jag mig i unga år att gravera glas. Denna materia har således blivit ett spännande uttrycksmedel för mig. Glasets formbarhet, lyster och transparens eggar fantasin. Öppet sinne, trots mot fördomar och improvisation ger möjligheter. Det mesta är ogjort.” Mats Jonasson

Utställningar har Mats och kommer att ha runt om i hela världen.

Utmärkelser
1983: ”Svenskt Glas prisbelönt design” på National Museum / Stockholm, Sweden
1992: Kungliga patriotiska sälskapet medalj i guld/ Stockholm, Sweden
2005: Kunglig Hovleverantör till Hans Majestät Konungen/ Stockholm, Sweden

Lone Frank

Born 1966 in Aarhus and lives in Copenhagen.

Training in both painting and print making at Det Jyske Kunstakademi.

My life has always run along two distinct but parallel tracks – human biology and art. My interest in both was originally stirred by Leonardo da Vinci’s anatomical drawings which I was first exposed to as a small child and remained captivated by. The fascination with man as a physical being later grew into the study of neurobiology and a career in communicating the science of the mind in writing, radio and documentary film. Artistically, I find inspiration in nature’s many and varied forms. Both the extant and the extinct make an appearance in my work as vague human fi gures or body parts often mix with traces of creatures long lost in deep time.

Stefan Hedström

Individen
I Stefans skapande speglas en sorts framtids- visionella individer som även har perspektiv bakåt i tiden. ”Jag vill få fram det sköra men samtidigt det kraftfulla i verken, med en stark känsla av kommunikation och en inre identitet som skapas av betraktaren.”