Historisk vandring

 

Historisk vandring

Bjärsjölagårds brokiga historia. En historisk resa från urtid till nutid.

Handling

Huvudbyggnaden på Bjärsjölagårds slott stod klar år 1766, därefter följde en spännande tid med kända och okända slottsherrar och slottsdamer. Framgångsrik utvinning och handel med kalk direkt från intilliggande kalkbrott. För att sedan, i modern tid, bli riksbekant genom ”Stjärnorna på Slottet.”
Men historien i jorden kring Bjärsjölagårds slott är mycket äldre än så. Berättelser kring den gamla fornfästningen Beritsholm, Valdemar Atterdag, Bydelbachs massaker och Harald Hildetand. Ja, spåren leder ända tillbaka till forntiden.
Är det konstigt att det finns så mycket röster, som hörs viska i slottets salar, med denna brokiga, historiska bakgrund?

Missa inte att ta del av Bjärsjölagårds slotts fascinerande historia berättad av en av Sveriges främsta berättare, Lena Kronberg, under utvalda datum i juli och augusti.

Boka biljetter