Historisk vandring

 

Historisk vandring

Bjärsjölagårds brokiga historia. En historisk resa från urtid till nutid.

Handling

Huvudbyggnaden på Bjärsjölagårds Slott stod klar år 1766, därefter följde en spännande tid med kända och okända slottsherrar och slottsdamer. Framgångsrik utvinning och handel med kalk direkt från intilliggande kalkbrott för att sedan, i modern tid, bli riksbekant genom ”Stjärnorna på slottet”. Historien i jorden kring Bjärsjölagårds Slott är dock mycket äldre än så, berättelser kring den gamla fornfästningen Beritzholm och Valdemar Atterdag är nämligen bara några som leder oss ända tillbaka till forntiden. Det är inte konstigt att det finns röster som hörs viska i slottets salar med tanke på denna brokiga, historiska bakgrund.

Missa inte att ta del av Bjärsjölagårds Slotts fascinerande historia berättad av konstvetaren Anna Gunnert under utvalda sommardagar. Vandringen inleds på slottets innergård och avslutas med kaffe och kaka inne på slottet. Varmt välkomna!

Datum: 5, 12, 19 och 26 juli
Tid: 13:00 – 15:00
Pris: 250 kronor/person

Anmälan görs till anna_gunnert@osterlen360.com!
Foto: Karl Nilja