Historisk vandring

 

Historisk vandring

Under utvalda sommardagar i juli och augusti finns det möjlighet att uppleva Bjärsjölagårds brokiga historia, en historisk resa från urtid till nutid. Vandringen inleds på innergården och avslutas med fika inne på slottet!

Handling

Rokokoslottet Bjärsjölagård har en osedvanligt rik och brokig bakgrund fylld av dramatiska händelser, storslagna projekt och en rad särpräglade personligheter där slottet har gått från vikingaborg till försvarsanläggning via kungsladugård till dagens moderna mötesplats som blev rikskänt i samband med ”Stjärnorna på slottet”.  Under vandringen tas du med på en tidsresa genom bland annat slott och trädgårdar, kalkbrott och kalkugnarna Adam och Eva.

Missa inte att ta del av Bjärsjölagårds Slotts fascinerande historia berättad av konstvetaren Anna Gunnert. Vandringen inleds på slottets innergård och avslutas med kaffe och kaka inne i någon av slottets vackra salonger. Varmt välkomna!

Datum: 10 och 31 juli samt 7, 21 och 28 augusti
Tid: 13:00 – 15:00
Pris: 250 kronor/person med kort eller swish
Anmälan: anna_gunnert@osterlen360.com