Konstutställning 26 juni – 1 juli

 

Konstutställning 26 juni – 1 juli

Efter midsommarafton öppnar slottet i samarbete med konstnärerna Stefan Hedström och Malin Lidén samt Kultur i Sjöbobygden och visar upp ett brett spektra av konst och konsthantverk. Restaurangen är också öppen och erbjuder somriga godbitar!

Konstutställningen på slottet skär rakt igenom alla konstarter med konstverk såsom målningar med olika tekniker och skulpturer i olika material. Dessutom är restaurangen öppen och erbjuder såväl lunch som något sött att fika på. Det finns givetvis möjlighet att övernatta på slottet, kontakta oss gärna på telefon 0415-41290 eller e-post bjarsjolagard@hush.se för bokning. Varmt välkomna!

Öppettider för galleri och restaurang
Stefan, Malin och Kultur i Sjöbobygden: 26 juni – 1 juli mellan kl 11-16
Kultur i Sjöbobygden: Extra öppet 2 juli – 4 juli mellan kl 11-16

Konstnär Stefan Hedström
Skulptur och måleri
”Jag hämtar inspiration från städer världen över och en vill fånga människans skörhet. Vi upplever tryggheten hemma tills det händer något och vi agerar som om vi hade en stor rustning på oss. I mitt skapande speglas en sorts framtidsvisionella individer som även har perspektiv bakåt i tiden. Jag vill få fram det sköra men samtidigt det kraftfulla i verken, med en stark känsla av kommunikation och en inre identitet som skapas av betraktaren.”

Konstnär Malin Lidén
Skulptur och måleri
”Det som berör mig på djupet och som är mitt kall i det här livet är att verka och vara från kärnan av mitt inre. Där råder frihet från identitet. I det rummet behöver jag inte kalla mig för konstnär eller äga någon annan titel. Där existerar bara den inre rymd och frihet som driver mig och mitt skapande framåt. Där blir mitt skapande en del av min intuition. Jag hoppas att jag kan ge er en glimt av det oändliga inre rummet i mina målningar och skulpturer och att det väcker din längtan och nyfikenhet att själv söka dig inåt.”

Kultur i Sjöbobygden
En samlingsutställning med kommunens lokala konstnärer och konsthantverkare.