Historisk vandring

 

Historisk vandring

Upplev Bjärsjölagårds brokiga bakgrund, en historisk resa från urtid till nutid!

Handling
Upplev slottets rika historia från urtid till nutid. Denna guidade vandring går genom slottets salonger och trädgårdar, kalkbrott och kalkugnar för att lära känna den brokiga bakgrunden fylld av dramatiska händelser, storslagna projekt och en rad särpräglade personligheter när slottet har gått från vikingaborg och försvarsanläggning till dagens ståndsmässiga verksamhet.

Bjärsjölagårds historia berättas av konstvetaren och skribenten Anna Gunnert, som förra året dök ner i gamla handlingar på Riksarkivet och hittade en 254 år gammal hemlighet om slottet. Missa inte att ta den av denna fascinerande upptäckt under sommaren. Vandringen inleds på slottets innergård och avslutas med kaffe och kaka i någon av salongerna eller på terrassen.
Varmt välkomna!

Datum
Fredagen den 7 juli mellan kl 13-15
Fredagen den 14 juli mellan kl 13-15
Fredagen den 21 juli mellan kl 13-15
Fredagen den 28 juli mellan kl 13-15
Fredagen den 4 augusti mellan kl 13-15
Fredagen den 11 augusti mellan kl 13-15

Pris
300 kronor/person

Bokning
Boka plats genom att maila: anna_gunnert@osterlen360.com
Betalning sker i receptionen samma dag senast kl 12:30 (kort eller swish).