Fest- och bröllopsmeny

Fest- och bröllopsmeny

Vid bröllop eller fest är slottets kock med och sätter menyn tillsammans med er och efter de önskemål ni har. Slottskocken tar fram en årstidsrelaterad, minnesvärd och överraskade meny, som skapar minnen både för smak och sinne. Vi har också helt färdiga menyer som ni gärna får ta del av och eller bara hämta inspiration från.

Alla rätter komponeras med väl utvalda drycker.

 

Förrätter

Kallrökt hälleflundra serverad med dill och citrussyrad fänkål, pepparrotscrème samt löjrom.

Räkbakelse klädd i kallrökt Nobel-lax, toppad med stenbitsrom och örter.

Vit sparris lindad i lax serverad med misocreme, panchetta och citruspärlor.

Rökt ankbröst serverad med rostad pumpapuré, kalv demiglace och frisésallad.

Huvudrätter

Liten hällefile serverad med grön sparris, blomkålspuré och tryffelsky samt örtig ruccola.

Bakad rapsgrissida serverad med äppelsirap, friterad lök, potatispuré, krasse samt syrad rödkål.

Rödvin och timjansbrässerad dovhjort, honungsstekta svartrötter samt rostad rotselleripuré.

Kalvhare med blanquett av Amandinepotatis, serverad med picklad kålrabbi och bakad purjolök samt rostad vitlökssky.

Oxfilé med Tellicherrypeppar-smaksatt rödvinssky serverad med semitorkade små kvisttomater, vårlök och grön sparris samt fransk potatisgratäng à part.

Rostade betor och rötter serverade med ramslökssalsa verde, äppelbalsamvinägersyrad kål samt frö- och örtbollar.

Dessert

Rabarbersoppa ifrån trädgården serverad med kardemumma-parfait samt pistage biscotti.

Crème brûlée med färska bär.

Passionsfruktspannacotta, mangocurd, ananasschips, choklad samt lakritssnö

Ljummen brownie serverad med syrlig vaniljcrème samt rårörda skogsbär.