Restaurang

Restaurang

I slottsköket andas tradition och skånsk gemyt. Här lagas mat med stor omsorg och kärlek baserad på högklassiga råvaror från lokala leverantörer. 

Maten skall vara en upplevelse för alla sinnen. Vackert serverad och väl sammansatt från förrätt till dessert. Vid bröllop och fest föreslår slottets kock en meny med årstidens råvaror i fokus. En symfoni för öga och gom.
God mat förtjänar ett passande vin för att krydda den gastronomiska upplevelsen och ta middagen till perfektion. Vi väljer vin till samtliga rätter med stor omsorg. Självklar finns alkoholfria alternativ för den som så önskar.

I november dukar vi upp till gåsmiddag enligt konstens alla regler. Till förrätt serveras svartsoppa och därefter den knaperstekta gåsen med alla tillbehör. Middagen avslutas med en äppelkaka på äpplen från den egna slottsträdgården.

I december doftar det jul och hemlagat på slottet. Vårt klassiska julbord dignar av alla delikatesser som hör en riktig skånsk julmiddag till. Vi lagar, bakar och lägger in efter gamla recept och traditioner. Kaffe och avec framför någon av slottets sprakande kakelugnar blir en perfekt avslutning på en trevlig kväll.

 

– Tack för en fantastisk middag. Underbar miljö, härlig personal,
vackert upplagt och ljuvliga smaker!