Slottsrundan

 

Slottsrundan

Guiden mellan fem slott, en borg och ett kloster i sydöstra Skåne!

Slottsrundan är en guide till fem slott, en borg och ett kloster i sydöstra Skåne. Under en ungefär 150 km lång runda på Österlen med omnejd, anpassad för såväl vandring och cykel som åktur med MC eller bil, bjuds besökaren på skiftande natur, spännande kultur och historia, utställningar och event men givetvis också god mat och övernattning.

I sommar får alla barn möjlighet att följa Greve Korre på en klurig skattletarresa, lämpligt för barn mellan 9-14 år. På varje plats finns en skylt med en QR-kod som öppnar en klurig, historisk fråga om slottet, borgen eller klostret. De som svarar rätt på alla sju frågorna får en inbjudan för att bli dubbade till riddare av Greve Korres Skattletarorden.

Varmt välkomna att uppleva historiens rungande vingslag i Bjärsjölagård.

Läs mer