Påskutställning 7-10 april

 

Påskutställning 7-10 april

Under påskhelgen visar slottet i samarbete med konstnärerna Stefan Hedström och Elin-Marie Söderlund upp vackert konst och konsthantverk. Restaurangen är också öppen och erbjuder klassiska påskfavoriter!

Påskutställningen på slottet visar nya målningar och skulpturer i både slottet och slottsstallet. Restaurangen är också öppen och erbjuder såväl varm lunch som något sött att fika på. För att sätta guldkant på påskhelgen finns även möjlighet att spendera natten på slottet, kontakta oss gärna på telefon 0415-41290 eller e-post bjarsjolagard@hush.se för bokning. Varmt välkomna!

Öppettider för galleri och restaurang
Långfredag kl 10-16
Påskafton (lördag) kl 11-16
Påskdagen (söndag) kl 11-16
Annandag påsk (måndag) kl 11-16

Konstnär Stefan Hedström
Individen – Skulptur och måleri i Beritzholm
”Jag hämtar inspiration från städer världen över och en vill fånga människans skörhet. Vi upplever tryggheten hemma tills det händer något och vi agerar som om vi hade en stor rustning på oss. I mitt skapande speglas en sorts framtidsvisionella individer som även har perspektiv bakåt i tiden. Jag vill få fram det sköra men samtidigt det kraftfulla i verken, med en stark känsla av kommunikation och en inre identitet som skapas av betraktaren.”

Konstnär Elin-Marie Söderlund
Horses – Måleri i Slottsstallet
”Hästarna har alltid varit en otroligt stor inspirationskälla och min egen ridning är självklart även den inspiration till min konst. Ofta har jag nära kontakt med andra sidan vilket skänker mig spiritualism inom mitt konstnärskap. Mina alster som föds ur detta är ren magi.”

Piratenutställning
En samlingsutställning med 30 stycken olika tavlor, däribland den 8,5 meter stora målning ”Kiviks marknad” av Max Röing som numera hänger på slottet permanent.