Påskutställning

 

Påskutställning

Under påskhelgen visar slottet i samarbete med konstnärerna Stefan Hedström och David Wadsworth upp vacker konst. Restaurangen är också öppen och erbjuder klassiska påskfavoriter!

Påskutställningen på slottet visar nya målningar och skulpturer i både slottet och slottsstallet. Restaurangen är också öppen och erbjuder såväl varm lunch som något sött att fika på. För att sätta guldkant på påskhelgen finns även möjlighet att spendera natten på slottet, kontakta oss gärna på telefon 0415-41290 eller e-post bjarsjolagard@hush.se för bokning. Varmt välkomna!

Öppettider för galleri och restaurang
Långfredag kl 10-16
Påskafton (lördag) kl 11-16
Påskdagen (söndag) kl 11-16
Annandag påsk (måndag) kl 11-16

Konstnär Stefan Hedström
Skulptur och måleri i Beritzholm
”Jag hämtar inspiration från städer världen över och en vill fånga människans skörhet. Vi upplever tryggheten hemma tills det händer något och vi agerar som om vi hade en stor rustning på oss. I mitt skapande speglas en sorts framtidsvisionella individer som även har perspektiv bakåt i tiden. Jag vill få fram det sköra men samtidigt det kraftfulla i verken, med en stark känsla av kommunikation och en inre identitet som skapas av betraktaren.”

Konstnär David Wadsworth
Skulptur i Slottsstallet
”Det mesta av min konst är figurativ och jag försöker avbilda ett interagerande, ett samspel. Målet är att skapa spänning mellan två figurer eller två element. Jag berörs av att kunna efterlämna någonting som kommer att bestå under långt tid framöver, om det är brons kanske flera tusentals år. Skulpturen kommer att få sitt eget oförutsägbara äventyr genom tiden.”