Historisk vandring

 

Historisk vandring

Upplev Bjärsjölagårds brokiga bakgrund, en historisk resa från urtid till nutid!

Handling
Under denna guidade vandring får du möjlighet att uppleva Bjärsjölagårds dramatiska historia när slottet har gått från vikingaborg och försvarsanläggning till dagens ståndsmässiga rokokoslott. Den historiska resan går genom salonger, trädgårdar och kalkbrott för att lära känna Bjärsjölagårds brokiga bakgrund. Du får inblick i forntida myter hämtade från den gamla borgen, studera inredningar med kakelugnar från 1700-talet och fördjupa dig i trädgårdens historia. Lär mer om människorna som levt på slottet, såväl herrskap som tjänstefolk. Lyssna till berättelser om äkta och oäkta barn, om hur guvernantens dagar såg ut och om de hårda villkoren för arbetarna i kalkbrottet, om nesliga konkurser och brutala inbrott, men också om uppsluppna fester och fantastiska konst- och vapensamlingar…

Vandringen med konstvetaren och skribenten Anna Gunnert inleds på slottets innergård och avslutas med kaffe och kaka i salongen eller på terrassen.
Varmt välkomna!

Datum
Fredagen den 12 juli mellan kl 13-15
Fredagen den 19 juli mellan kl 13-15
Fredagen den 26 juli mellan kl 13-15
Fredagen den 2 augusti mellan kl 13-15
Fredagen den 9 augusti  mellan kl 13-15

Pris
300 kronor/person

Bokning
Boka plats genom att maila: anna_gunnert@osterlen360.com
Betalning sker i receptionen samma dag kl 12:45 (kort eller swish).
Turen går i lätt terräng på grusgångar och stigar i en takt anpassad till gruppen. Fri parkering intill slottet.